Golgota ClujGolgota Cluj
Golgota Cluj

Golgota Cluj

Jan 23,2018

 
 
verset cu verset
la golgota

 
 
 
 
 

Locations of visitors to this page

 

C A R E - I   R O S T U L  M E U?

 (urmare)

 

După cum am spus și în finalul precedentului articol, întrebarea ”care este rostul meu?” ne lovește cu putere atunci când realizăm că dacă o reducem pur și simplu la tărâmul material, viața pe care o trăim este o continuă alergare după un miraj. Construindu-ne micul nostru univers, zidindu-ne ”imperiul liniștii noastre” constatăm din nou și din nou că fiecare lucru după care alergăm, de la care aveam așteptarea să dea substanță vieții noastre, nu face altceva decât să ne lase cu gura și mai uscată și cu inima și mai goală. Nu se poate să nu recunoașteți acest fapt, dragi prieteni atei! Haideți, faceți-mi hatârul și dați la o parte fasoanele savante și faceți puțină introspecție și veți ajunge să îmi dați dreptate: mașina pe care mi-o doream așa de mult - acum o am dar parcă nu mai are același charm...mă uit cu jind la celelalte modele care au apărut între timp, încep să observ toate inconvenientele pe care le are a mea...sau casa...casa de vis pe care mi-o doream, acum o am, dar...am descoperit că este o devoratoare de bani -trebuie încălzită, trebuie curățită, trebuie reparată...sau familia, despre care ziceam că întotdeauna va fi oaza mea de liniște și împlinire...curând constat că am de hrănit două guri, nu una...trei guri, nu două...patru guri, nu trei...și copiii cresc și intervin alte dureri de cap...alte persoane care aleargă la rândul lor după himere... (dă click aici pentru continuare)C A R E - I   R O S T U L  M E U?

 (urmare)

Deși am spus că nu mă voi ocupa cu argumentarea afirmației că în universul material nu există infinit trebuie totuși să fac o scurtă incursiune în această idee și să spun că noțiunea de infinit o regăsim atât în ce privește mărimea cât și în ce privește micimea. În ce privește mărimea lucrurile sunt foarte clare: nu există nimic material mai mare decât universul și universul este finit. În ce privește micimea lucrurile sunt la fel de clare deși poate nu la fel de cunoscute. Tendința este să te gândești că poți rupe orice parametru al materiei în două și (cel puțin teoretic) să continui procesul acesta la infinit. În realitate nu este așa! Ne-o confirmă mecanica quantică și fizica quantică. Lungimea poate fi divizată până când atingem lungimea lui Planck (10-33 cm). (dă click aici pt. continuare)

 

C A R E - I   R O S T U L  M E U?

Am ajuns în fine și la această întrebare, prima dintre cele doua care sunt cele mai importante. În van ne răspundem mulțumitor la primele două întrebări: cine suntem și de unde venim dacă nu știm care ne este scopul existenței și respectiv destinația noastră finală. Cum spunea cineva, „trecutu-i o amintire, viitorul este o speranță, astăzi este un cadou și de aceea se numește prezent!”

Cine poate pune mâna pe sufletul omului? Cine îl poate pipăi? Cine îmi poate spune unde este situat? Știți cumva cât cântărește sau din ce material este făcut? Ați asistat vreodată la o operație pe suflet deschis? M-am gândit eu că nu! (click aici pentru restul articolului)

  
P Ă C A T U L   S O D O M E I

 

O mare majoritate a creștinilor (și nu numai) întrebați fiind „frate, care-i păcatul Sodomei?" cred eu că ar răspunde „homosexualitatea." Hmmmm! Să fie oare doar atât? Să fie oare mesajul pe care Dumnezeu a vrut să-l transmită judecând Sodoma și Gomora doar „homosexualitatea nu este bună?" Să fi fost 100% din populația de acolo, minus Lot, homosexuală? Dacă acesta era păcatul Sodomei, mă gândesc eu că ar mai fi existat măcar 9 persoane în ăste două orașe, în afară de Lot, care să nu fi împărtășit această orientare sexuală...Sodoma ar fi existat și azi.
Ideea pe care vreau să v-o aduc în atenție este că dincolo de acest flagel al homosexualității care fără îndoială măcina aceste două cetăți, păcatul Sodomei, despre care Dumnezeu spunea că este foarte greu, păcatul Sodomei care a adus judecata lui Dumnezeu asupra acelor locuri care înainte erau ca și grădina lui Dumnezeu, păcatul Sodomei de care se face azi vinovată întreaga societate a fost îngăduința față de homosexualitate; a fost trecerea cu vederea a homosexualității; a fost pasivitatea în fața acestui păcat; a fost tolerarea ei ca mod alternativ de viață... (click aici pentru restul articolului)

 

editorial | despre Golgota | Studii Biblice | contact | Linkuri
Best seo plugin for wordpress